SWATCH ПЕРЕНЕСЕ ШЕДЕВРИ JEAN-MICHEL BASQUIAT'S НА ЗАП’ЯСТЯ

Swatch Art Journey заснований на культових роботах нью-йоркського художника початку вісімдесятих років і уособлює любов Swatch до художників-новаторів та сучасного мистецтва.
Колекція Swatch x JEAN-MICHEL BASQUIAT — присвячена яскравим та унікальним роботам Баскія, нью-йоркського художника, який вважався найвідомішим художником ХХ століття.
В його роботах підтримується баланс між несумісними речами. Наприклад, спонтанністю та контролем, примітивізмом та оригінальністю міського стилю. Бренд Basquiat уособлює цінності міської культури.
Унікальність його картин полягає в тому, що кожна з них покрита текстом і різними кодами, в якості яких використані слова, літери, цифри, піктограми, логотипи та багато іншого.

HOLLYWOOD AFRICANS by JEAN-MICHEL BASQUIAT

Цей годинник відтворює унікальну картину Баскія 1983 року, яка торкається багатьох стереотипів, що стосуються афроамериканців в індустрії розваг, а також американського суспільства. На циферблаті яскравого жовтого годинника зображено художника з реп-музикантом Раммеллзі та художника з Нью-Йорка, який приїхав з ним. В цій роботі об'єдналися текст, зображення та абстрактні символи.

ISHTAR by JEAN-MICHEL BASQUIAT

Картина 1983 року названа на честь Іштар, богині родючості та війни. В цій картині поєднання написів та римських цифр знаходиться в самому центрі чорного циферблату. Ремінець годинника прикрашений елементами витвору мистецтва.

UNTITLED BY JEAN-MICHEL BASQUIAT

Художник по-різному «підписував» свої картини. На циферблаті цього годинника зображено корону з чорними виразними лініями, що виділяються на оригінальному творі 1982 року та обрамлені корпусом чорного кольору, нижньою частиною ремінця та петлею. Останнім штрихом у цій роботі є підпис Баскія на ремінці.