Відомий виробник годинників Swatch планує випустити власну операційну систему під назвою «SwissOS», яка повинна скласти конкуренцію Apple watchOS, Android Wear та іншим виробникам смарт-годинників. Як заявляють в Swatch, в данній операційній системі буде ряд переваг над конкурентами.

 

     Перваги SwissOS:  

 

  «Swiss Made – Зроблено у Швейцарії» - гарантія високої якості та надійності годинників. Всі годинники будуть вироблені в Швейцарії, що дозволить зберегти якість та надійність.

 

  «Щвейцарський сейф» - максимум захищеності Ваших даних. В 2015 році було проведено дослід, який показав, що 100% смарт-годинників мали вразливості до атак зловмисників. А так як такі пристрої збирають та передають великий об`єм інформації то вона могла потрапити не в ті руки. Swatch планує надати максимальний захист даних, зберігши інформацію навіть від спецслужб тих чи інших країн.

 

  Довше без підзарядки! Більше функцій – більший розхід батареї. Swatch планує знизити енергоспоживання завдяки технологічним новинкам, що дозволить збільшити час роботи без підзарядки.

 

  Оновленням скажемо ні! Менше оновлень операційної системи дозволить збільшити «термін життя». Як показує статистика, через оновлення життєвий цикл пристроя складає лише 2 – 3 роки, тому Swatch випустить годинник який не потрібно буде оновлювати.

 

  Варто відмітити і той факт що Swatch раніше не випускав повноцінних смарт-годинників, та що перед ними поставлено немало викликів, які потрібно буде подолати. Приблизний вихід операційної системи розрахований на 2019 рік.