Засновник AMAZON Джефф Безос витратить 30 мільйонів фунтів стерлінгів на будівництво годинника всередині гори. За задумом розробників, цей годинник повинні буди йти не менше десяти тисяч років і весь цей період показувати точний час.

Ідея супергодинника була запропонована ще в далекому 1995 році винахідником Денні Хілліс, проте тоді у нього не було ні дозволу на будівництво, ні виділеної на це землі, н мільйонів Безоса.

Команда Безоса витратила останні кілька років на складання деталей для годин і висвердлювання в одній з техаських гір діри, в яку пристрій і буде вставлено.

«Почалася установка: механізм, 500 футів у висоту, повністю механічний, оснащений денними / нічними і тепловими циклами, синхронізований з місячним календарем і є символом довгострокового мислення», - написав Безос у себе в Твіттері додав: «10 000-літній годинник збираються разом з генієм Денні Хіллісос, Зандер Роузом і всією командою, яка над ними працювала ».

У годиннику також будуть встановлені куранти, які будуть звучати в унікальній послідовності кожні 24 години. Планується встановити, крім цього, п'ять «ювілейних камер» з анімацією. В однорічної камері буде представлена ​​модель нашої сонячної системи, за якої підуть 10-річна, 100-річна, 1000-річна і 10 000-річна анімація, які ще належить придумати. Більш того, кожні сто років з годинника буде вилітати кукушка.Основатель AMAZON Джефф Безос витратить 30 мільйонів фунтів стерлінгів на будівництво годин всередині гори. За задумом розробників, цей годинник повинні будуть йти не менше десять тисяч років і весь цей період показувати точний час.

Ідея суперчасов була запропонована ще в далекому 1995 році винахідником Денні Хілліс, проте тоді у нього не було ні дозволу на будівництво, ні виділеної на це землі, н мільйонів Безоса.

Команда Безоса витратила останні кілька років на складання деталей для годин і висвердлювання в одній з техаських гір діри, в яку пристрій і буде вставлено.


«Почалася установка: механізм, п'ятсот футів у висоту, повністю механічний, оснащений денними / нічними і тепловими циклами, синхронізований з місячним календарем і є символом довгострокового мислення», - написав Безос у себе в Твіттері додав: «10 000-літній годинник збираються разом з генієм Денні Хіллісос, Зандер Роузом і всією командою, яка над ними працювала».

У годиннику також будуть встановлені куранти, які будуть звучати в унікальній послідовності створювати кожні 24 години. Планується встановити, крім цього, п'ять «ювілейних камер» з анімацією. В однорічної камері буде представлена ​​?? модель нашої сонячної системи, за якої підуть 10-річна, 100-річна, 1000-річна і 10 000-річна анімація, які ще належить придумати. Більш того, кожні 100 років з годинника буде вилітати зозуля.