Як все починалося?
У 1901 році Щёгоро Йошида відкрив невеликий часовий магазинчик в Токіо. Спочатку він продавав імпортні годинники, а бізнес назвав своїм ім'ям «Йошида».
Через 19 років Щёрого вирішив розширювати свою діяльність, тому заснував власне виробництво годинників під назвою «Тойо Токай». У перекладі з японської «Тойо» означає «східний». Перший годинник, які виготовляла компанія, був настільним, а наручні з'явилися тільки в 1934. Варто сказати, що цей бізнес був досить успішним, тому незабаром було відкрито друге виробництво - фабрику в місті Хино.

У 1943 році виробництво працювало на військові потреби, а після її закінчення робота відновилася. Компанія знову почала виготовляти наручні годинники. Повоєнні роки були дуже важкими для економіки Японії, тому годинники не користувалися величезним попитом. А фабрику довелося і зовсім закрити.
У 1950 році годинники Тойо Токай зацікавили компанію «Тама Кейко», яка спочатку орендувала виробництво у податкових органів, а потім вирішила продовжити співпрацю. Звичайно, виробництво годинників отримало нову назву «Orient», як переклад японського «Тойо». Це дозволило компанії задуматися про міжнародний ринок.
Секрет успіху.
Керівництво «Orient» розробляє нову стратегію - виробництво дуже якісних і надійних годиників з привабливим дизайном і доступною вартістю. Старання себе виправдали і незабаром «Orient» уклала контракт на поставки наручних годинників в Китай в 1955 році, потім в Іран, а через чотири роки в понад 70 різних країн.
У 1970-х компанія експортувала наручні годинники в більш половини країн світу. Виробництво потрібно було збільшувати, так в 1986 році з'явився головний виробничий центр в перфектуре Акіта, де і знаходиться по сьогоднішній день.
У 1997 році компанією зацікавився величезний концерн Seiko Epson Corp, а в 2001 році викупив 52% акцій. Це привернуло нові інвестиції, технічні можливості і ще більшого розвитку компанії. А з 2017 керівництво повністю перейшло в руки Epson.
Сьогодні компанія «Орієнт» є лідируючим виробником, як елітних дорогих механічних годинників, так і молодіжних моделей за демократичними цінами.